Kenevir veya esrar yağı , yüzyıllarca, sayısız insan tarafından kullanıldı. Ancak ilaç endüstrisinin yayılması ve büyümesi sonucunda 20. yüzyılın ikinci yasaklandı. Rick Simpson, 2002 yılında cilt kanseri teşhisi konulan ve bu mucizevi yağla, kanserle savaşan bir makine mühendisi ve kendi kendini yetiştirmiş bir doktor. Simpson, günümüzde yasak olan kenevir yağının kullanımını yasallaştırmak için uğraş gösteren eylemcilerden biri. Bu tedaviyi kullanarak, 5 bin kişiyi tedavi etti. Bu konuda Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ da düzenlenen bir tartışmaya katıldı. Kenevir ya da esrar yağının; şeker hastalığı, arteryoskleroz, multiplskleroz, epilepsi, astım , sedef hastalığı gibi ölümcül kanser türlerinden çok çeşitli ciddi sağlık sorunlarını tedavi edebileceğini belirtti.
Rick, Sırp dergisi Telegraph’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: ” İnsanlara hep söylüyorum, esrar sizin derdinizin çaresi ve bunun en iyi tedavi yöntemi olduğunu göreceksiniz!”
Kendi hikayesinin başlangıcını şöyle anlattı : ” 2002 yılıydı. Doktorlar benden vazgeçmişti. Çünkü yüzümdeki cildin üzerinde pigmentasyon lezyonunda 3 başarısız operasyon geçirmiştim. Bir kaç yıl boyunca, hobi olarak bitkiler üzerine çalışmalar yapmaya başlamıştım. Bir gün aynada yaralarıma bakarken, Virginia Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada , esrarengiz bir esrar bileşimi olan THC’nin kanser hücrelerini iyileştirdiğini hatırladım. Daha önce hazırlamış olduğum esrar yağını dolaptan aldım ve yaralarıma damlattım.”
İlk denemede olumlu bir sonuç elde edemeyeceğini fark etti. Tekrar yağı uyguladığında , yüzünü bandajlayıp bir kaç gün öyle bekledi.
Sonra, devam etti: “4 günün sonunda, bandajı kaldırdığımda gözlerime inanamadım! Uzun süredir orada olan yaralar yoktu ve cildim yenilenmişti. Hemen insanlara esrar yağıyla cilt kanserime çare bulduğumu anlatmaya başladım. Herkes bana güldü, ama üzerinden 11 yıldan fazla zaman geçti ve kanser geri dönmedi.”
O zamandan beri , Simpson bu kürle ihtiyacı olan insanlara yardım etmeye karar vermiş ve binlerce vakanın etkili şekilde çözülmesi konusunda başarılı sonuçlar elde etmiş. Rick’in en büyük isteği ve amacı , kansersiz bir dünyada yaşamak.